Orhan Bıyıklı kimdir?


Orhan Bıyıklı, 1985 yılında İzmit’in Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde doğar. Aziz Bıyıklı’nın 7 çocuğundan birisi olan Orhan, Namık Kemal Lisesi’nde tiyatro ile tanışır. Okulun tiyatro kulübünde yıldızı parlayan Bıyıklı, bir yandan da babasının kıraathanesinde çalışır. Bıyıklı, oyunculuk hayatı için önemi büyük olacak birikimlerini o kıraathane de elde eder. “Kıraathaneye çok farklı insanlar geliyordu. Onları izlemek, konuşmalarını dinlemek benim için çok önemliydi. Bugün dahi canlandırdığım rollerde o günlerden bir şeyler var” diyen Bıyıklı, “O zamanlar kıraathane de çalışmanın hayatım için bu denli önemli olacağını tahmin edemiyordum” diye ekliyor.

50 MİLYONUM VARDI ÜNİVERSİYETE GİRDİM
Liseler arasında yapılan yarışma da “en iyi erkek oyuncu” unvanını kazanan Bıyıklı için bu zafer, tiyatroya olan bağlılığını daha da artırır. Daha sonra Kocaeli Şehir Tiyatroları’na giren Bıyıklı, burada da tiyatroseverlerin dikkatini çeker. Birbirinden güzel oyunlarda birbirinden başarılı performanslara imza atan Bıyıklı, ilerleyen aylarda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavına girer. Bıyıklı, “Neden İstanbul Üniversitesi?” sorusunu şu şekilde yanıtlıyor: “Maddi açıdan sıkıntılarımız vardı. Diğer üniversitelere giriş ücreti çok fazlaydı. Bu yüzden İstanbul Üniversitesi’ni tercih ettim. 50 milyonum vardı. 50 milyonun tamamını oraya verdim” şeklinde yanıtlıyor.

ÖNCE KONUK OYUNCU OLDU
Bıyıklı, 4 yıllık üniversite hayatı boyunca bir yandan tiyatro oyunculuğuna devam eder, diğer yandan da bazı televizyon dizilerinde konuk oyuncu olarak çalışır. “Hayat Bilgisi”, “Arapsaçı” çok ilgi gören dizilerden bazılarıdır. Bıyıklı öte yandan Eski Dormen Tiyatrosu ve İzmit Halk Eğitim Merkezi Deneme Sahnesi’nde de tecrübesini artırır. İstanbul Üniversitesi Tiyatrosu da Bıyıklı için önemli laboratuarlardan birisidir. Bıyıklı burada da başarılı çalışmalara imza atar. Bıyıklı okul bittikten sonra ise 6 ay boşta geçer.

KOLLAMA DİZİSİ’NDE BAŞROL OYUNCUSU OLDU
Bıyıklı, tiyatro yaşamının bu 6 aylık boşluğunun ardından çok önemli adım atar. Samanyolu Televizyonu’nda ekranlara gelecek “Kollama” dizisi, Orhan Bıyıklı’ya başrol teklif etmiştir. Türkiye’nin politik olaylarını gündeme alan ve geniş bir kesim tarafından izlenen “Kollama” dizisinde şansını çok iyi kullanan Bıyıklı, tecrübeli sinemacılar tarafından övgüyle söz edilir. Bu başarı, Bıyıklı’nın hedeflerini daha da yükseltmesine sebep olur.

POLİSİYE DİZİ
Wikipedia bu diziyi şöyle anlatır: “Oyuncu kadrosunda Mehmet Özgür, Orhan Bıyıklı, Ertan Kılıç, Süeda Çil, Ayçin Tuyun, Serhan Süsler gibi isimlerin yer aldığı dizide, bir grup polisin maceraları anlatılıyor. Bakanlar Kurulu Kararınca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ‘Destek Büro’ adı altında özel bir birim kurulmuştur. Büronun temel amacı emniyetle ilgili durumlarda bir hastanenin acil servisi gibi hizmet vermesidir. Yani ilgili büroya ‘destek’ amaçlı olarak her türlü olaya acil ve hızlı müdahale. Yeni kurulan polis timinin, merhametli, yardımsever ve adaletli amiri Necip’in suçlularla mücadelede temel prensibi, suçluyu kazanmaktır. Menderes, Necip’in görevinde sağ kolu, sivil hayatta ise çok yakın aile dostudur. Cesur ve gözü pek bir polis olan Yiğit, timin tek bayan polisi Halime ve Necip’in politikalarını sürekli eleştiren komiser Timur’un da katılımıyla ekip bir araya gelir. Kahramanlarımızın ilk görevi ise intihar saldırıları düzenleyen yasadışı bölücü bir örgütü çökertmek olacaktır.”

Kollama’nın Yiğit Başkomiser’i Orhan Bıyıklı, içindeki tiyatro aşkını da hiç bitirmez. Bıyıklı’nın en büyük hedefi tiyatro yapmaktır ve şunları söyler: “Benim hedefim amatör bir ruhla profesyonel bir şekilde tiyatro yapabilmek. Daha sonra da iyi bir sinema filminde rol almak. İşin gerçeği, dizi para kazanabilmek için yapılır. Tiyatro ile para kazanmak çok zordur. Bu yüzden ülkemizin yetiştirdiği en iyi tiyatrocular dahi dizilerde oynar. Bunun eleştirilecek bir yanı yoktur. Bizler hayatımızı devam ettirmek zorundayız. Sadece tiyatro ile bu imkansız.”

TEKLİF ALIYORUM
Çeşitli yerlerden teklif aldığını sözlerine ekleyen Orhan Bıyıklı, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Örneğin Türker İnanoğlu bir teklif yaptı ama kabul edemedim. Çünkü bu dizi de günde 18-20 saat çalışıyoruz. Yeteri kadar uyumaya bile vakit kalmıyor. Evliyim ve 3.5 aylık bir kızım var. Fakat onlara bile vakit ayıramıyorum. Bu nedenle böyle bir dönemde bu teklifleri değerlendirmem imkansız.” Orhan Bıyıklı yoluna devam ediyor. Ve de ileri de çok iyi yerlerde geleceğinden kimse kuşku duymuyor. Kollama dizisi ise eylül ortalarında ekranlara yeniden gelmeye başlayacak.

Orhan Bıyıklının Yeni Dizisi

Orhan Bıyıklı,Samanyolu TV'de yeni çıkan Nizama Adanmış Ruhlar dizisinde Akif rolünü üstlendi.


3 yorum:

Unknown dedi ki...

VAY
BE

Unknown dedi ki...

bu filmler sayesinde oyuncu olmayı kafama taktım

Unknown dedi ki...

orhanabimibasarbiroyuncuduruaaaaaalileicinherseyyaparacocuguicinooesiicinanneyorumudaisyapara

Yorum Gönder